Webinar “Weg naar vertrouwen”

Ben jij een zorgzaam type?

 • Sta jij altijd klaar voor anderen?
 • Zorg jij voor je kinderen, ouders, cliënten?
 • Maar ben je soms te moe om nog iets leuks te doen voor jezelf?

Het heeft te maken met controle, angst en onzekerheid.

Je bent bang om te falen. Bang om niet het goede te doen voor de mensen om je heen. Misschien ben je bang dat mensen je egoïstisch vinden als je toch voor jezelf kiest of dat ze niet zonder je kunnen.

Jij probeert alle ballen in de lucht te houden. Te veel voor jou alleen. En daarmee zorg je ervoor dat het grote hart van jou het heel erg zwaar krijgt.

En weet je, als jouw emmertje leeg is, dan kan je ook niet meer voor anderen zorgen. Dus zorg er eerst voor dat jouw emmertje goed gevuld wordt. En houd dat goed bij, want dan kan je al die energie en zorg en liefde met anderen delen. Dat is dus alles behalve egoïstisch.

Ik snap goed dat dit lastig is. En daarom wil ik je erbij helpen.

Donderdagavond 24 juni om 19.30 geef ik een webinar over dit onderwerp. In 1,5 uur tijd neem ik je mee in alle ups en downs die je meemaakt als je te maken hebt met angst en andere emoties. En wie heeft dat nou niet? Het webinar is interactief en we gaan ook echt een oefening doen om te leren loslaten.

Herken je misschien één van onderstaande angsten?

 • Ben je bang om ziek te worden?
 • Of heb je angst voor kritiek?
 • Wil je wel iets zeggen, maar doe je het vaak niet?
 • Weet je wel dat je meer kan, maar verander je niet?
 • Is het je soms te veel, maar moet je door?

Zorgzame vrouwen gaan vaak over hun eigen grenzen heen. Ze kennen vaak hun grenzen niet eens. Als iemand ze vraagt waar zij behoefte aan heeft, zeggen ze: weet ik niet.

Ben jij zo iemand?

Om bij je eigen behoefte te komen, moet je luisteren naar je lijf. Maar omdat we vaak zo in ons hoofd zitten, lukt dat niet. En angst zit in je hoofd.

Daarom is het zo fijn om te leren hoe je angst kunt loslaten. Maar om dat te kunnen doen, moet je wel tijd hebben om er echt voor te gaan zitten. Tijd voor jezelf hebben dus.

En vaak hebben we allerlei oordelen over die tijd voor onszelf.

 • “Daar heb ik geen tijd voor.”
 • “Dat lukt me niet.”
 • “Dat is egoïstisch.”
 • “Niemand in mijn omgeving doet dat.”

Maar wat denk je dan te doen in die tijd? Letterlijk niets? Of levert het misschien wel iets op? Namelijk: meer energie, een fijn gevoel, rust en ontspanning.

En met die energie of dat fijne gevoel, kan jij weer lekker aan de slag gaan en andere mensen helpen of dingen doe die van je gevraagd worden.

Tijd voor innerlijk werk noem ik het. Want je doet niet niets in die tijd. Je bent heel hard aan het werk, terwijl je stil zit. En dat is even wennen. Maar misschien is er ook nog wel tijd voor een boek of een wandeling. Lekker toch?

Gun jij jezelf die tijd?

Donderdag 24 juni 19.30 mag je in ieder geval vast in je agenda zetten. Dat is tijd voor jezelf en samen leren hoe je angst loslaat en een weg naar vertrouwen vind. Ben je erbij?

Vrouwen uit de zorg en zorgzame vrouwen zijn dus goed voor anderen, maar niet zo goed in zelfzorg. En dat is precies wat je nodig hebt.

En om te leren die zelfzorg ook daadwerkelijk te nemen of vaker te nemen, mag je leren om alle oordelen die hieromheen hangen los te laten.

 • “Mijn kinderen gaan voor.”
 • “Ik ben enig kind en moet dus zorgen voor mijn ouders.”
 • “Het kan niet!”
 • “Het valt wel meer.”

En deze oordelen kunnen waar zijn voor jou, maar weet dat het allemaal gebaseerd is op een angst. Bang dat je kinderen iets te kort komen, dat het jouw schuld is hoe het met je ouders gaat, maar ook angst om het nooit goed te doen of om het echte probleem liever te vermijden uit angst voor kritiek of overspoeling van emoties.

Ik gun je zoveel beter!

Zet de eerste stap en kom donderdag 24 juni naar het webinar hierover.

En als bonus, krijg je meteen na aanmelding ook nog dé gratis oefening die mij hielp in angstige tijden. Dan kan je er meteen mee aan de slag.

De mensen die live aanwezig zijn kunnen ook een gratis coach-traject winnen.

Dus meld je aan.

Liefdevolle groet, Mira