Het gevoel anders te zijn

 In Blog

Ik voel me anders. Niet om hoe ik eruit zie of wat ik doe, maar door wat ik denk, voel en leuk vind. Het betekent niet dat ik anders ben, maar ik voel me wel zo. Komt dat door mijn omgeving? Zijn zij juist de mensen die anders zijn dan ik? Of komt het door mijn gedachten? Praten die mezelf aan dat ik anders ben? Of komt het door mijn interesses? Zijn die een beetje gek?

Angsten

Ik heb allerlei angsten. Groot, klein of daar tussenin. Bijvoorbeeld: ik vind het heerlijk om te wandelen! Het is voor mij ontspanning en in beweging blijven in één. Ik wandel soms 1 en soms 5 kilometer, maar ook wel eens 20 km en ga in april zelfs 40 km lopen. Dan ben je wel even onderweg! En soms moet je dan plassen. Of misschien zelfs meer (number 2 ;). Tijdens die wandelingen zijn er niet altijd toiletten te vinden of grote struiken om achter te gaan zitten en dat vind ik helemaal niet fijn. Het liefst zou ik gewoon altijd een wc bij me hebben, maar dat kan helaas niet.

‘Stel je niet zo aan!’ zullen sommige van jullie zeggen. En zelf denk ik ook: ‘Het gaat niet om de blote billen, want naar de sauna ga ik wel.’ Maar waar gaat het dan wel om?

Er zit een stemmetje in mijn hoofd die zegt dat ik er stom uit zie, dat ik het niet goed doe of die me gewoon onwijs ongemakkelijk doet voelen als iemand me toch zou zien.

Stemmetje

‘So what! Dan ziet iemand je in de plashouding staan achter een boom, je doet lekker onhandig en je ziet er ook nog stom uit! Misschien lacht die persoon er zelfs om!’ Wat maakt dat eigenlijk uit? Heel veel als je er niet bewust bij stil staat dat je dat stemmetje hebt. En jezelf deze vragen stellen doet ook niet iedereen. Voor een heleboel mensen is dit, of iets anders simpels, gewoon eng.

Ik ben niet iemand die heel erg op de voorgrond wil staan en ik ben ook niet iemand die alles al denkt te weten. Soms voel ik me nog een heel klein meisje in deze grote boze wereld. Maar wat ik wel weet, is dat ik al veel geleerd heb over wat goed voor mij is en neem daar ook de tijd voor. Rust nemen, goed slapen en tijd inplannen zonder apparaten zijn belangrijk voor mij. Daardoor voel ik mij beter en kan ik de wereld beter aan.

Ik kijk graag anders naar dingen, heb regelmatig een andere mening en gedraag me soms tegendraads. Dit zag ik als probleem, maar langzaamaan zie ik in dat dit mijn kracht is. Niet om tegendraads te gaan doen, maar om niet altijd met de stroom mee te gaan.

Ik durf die andere mening nog niet altijd te uiten, omdat er soms emoties in de weg zitten of oordelen. En ik durf ook nog niet alles te delen over mijn ‘anders voelen’, maar ik ga angsten overwinnen en staan voor wat ik goed kan: met een andere blik naar de dingen kijken. Weet jij waar je goed in bent?

Recommended Posts

Leave a Comment