Het dieet waarin je alles mag eten

 In Blog

Ken je dat? Die diëten waarbij je niet alles mag eten. Het ene na het andere mag niet: suiker, zout, vet, koolhydraten, noem maar op. Alles heb je al geprobeerd en het werkt inderdaad op korte termijn. Het is immers zo dat als je minder eet dan je verbruikt, dan val je af. Maar als we naar de lange termijn kijken, dan zie je vooral het jojo effect bij jezelf. Of je moet dure producten kopen die alleen jij eet en de rest van het gezin niet. En tegenwoordig kunnen we ook nog eens veel sneller bij allerlei informatie, waardoor we veel meer lezen en denken te weten hoe het moet. Lactose is slecht, gluten zijn slecht, koolhydraten zijn slecht. Wat is er nog goed?

Alles eten

Het dieet waarin je alles mag eten! Want op lange termijn, kan je beter leren wat voor jou persoonlijk werkt en dus ook af en toe iets ‘ongezonds’ eten, dan met de grote groep meelopen.

Ja, het is zo dat sommige mensen een lactose- of glutenintolerantie hebben. Die mensen mogen dat niet en voor hen is het slecht. Maar als je allergische bent voor graspollen, betekent het toch ook niet dat gras slecht is? Of als je allergisch bent voor katten, dat die beesten niet meer mogen bestaan.

Snelle koolhydraten zoals witte rijst, wit brood en witte pasta zijn niet echt gezond, maar zijn dan alle koolhydraten slecht? En mag je die dan nooit eten? Ik eet liever volkoren producten, maar een keer witte pasta vind ik prima.

Gezond dieet

Ik kan echt genieten van een chocoladereep of een stuk vlaai of een tompouce. Past dat in een gezond dieet? Ja, want als je in de basis gewoon gezond eet, dan kan iets zoets, vets of hartig lekkers geen kwaad. Het gaat om de balans.

En of je nu meteen vegan gaat of gewoon gezonder gaat eten, het is jouw weg en jouw keuze. En hiermee wil ik niet zeggen dat vegan super gezond is, want ook daar zitten nadelen aan. Veel groente is goed voor je, net als peulvruchten en fruit. Maar doordat je geen dierlijke producten eet, krijg je geen vitamine B12 binnen via voeding. Dus moet je een supplement slikken.

Volhouden

Ik kies ervoor om gezond te eten en af en toe iets ongezonds te eten. Daarbij eet ik af en toe vegetarisch, af en toe vis en regelmatig neem ik iets lekkers zoals chocolade. Zo zorg ik ervoor dat ik het mijn leven lang vol kan houden.

Wil jij jouw balans vinden? En ben je klaar voor verandering? Wil je het dieet waarin je alles mag eten meteen oppakken? Boek een gratis actiegesprek en ontvang direct 3 tips over omgaan met zoet, vet en hartig lekkers.

Recommended Posts

Leave a Comment