Ervaringen

 • Toen ik bij Mira begon, snoepte ik graag, vooral in de avond. Dit gaf me een vervelend gevoel in maag en buik. Maar sinds ik aan de slag ben gegaan met suikers, heb ik meer controle over het nemen van zoetigheden. Ik ben het meest dankbaar voor de inzichten die ik heb opgedaan tijdens de gesprekken met Mira. Soms vond ik het wel lastig om na een terugval, de draad weer op te pakken. Maar dat is wel gelukt! Ik vond Mira een vriendelijke vrouw die to-the-point is en weet waar ze over praat wat betreft suikers. Ik zou haar zeker aanraden aan vrouwen die serieus om willen leren gaan met hun suikerinname.

  He. - Reuver
 • Ik was een snoeper en deed dat steeds gedurende de dag. Ik wilde er iets aan veranderen, maar het lukte niet. Na de 6-weekse cursus gebruik ik veel minder suikers. Het voelt stukken beter en ik zie de kilo’s minderen. Ik ben het meest dankbaar voor het daadwerkelijke resultaat dat ik al heb bereikt. Het is ook zichtbaar! En dat geeft een goed gevoel over mijn lijf. Ik ben een Bourgondiër en ga graag uit eten. Om de suikers te laten staan, moet ik soms moeite doen. Dat vind ik het lastigst. Mira vind ik een goede begeleidster, flexibel en een heel aardig persoon. Ik zou haar aanraden aan mannen die last hebben van enkele kilo’s te veel buikvet.

  H. - Reuver
 • Doordat ik me vaak heel moe voelde en veel zoetigheid at, ben ik begonnen met 6-weekse cursus voor grip op suiker. Ik had gelezen over het verband van moeheid en zin in (zoet) eten, maar ik had geen drive om dit zelf aan te pakken. Door de gesprekken met Mira en het uitwerken van de vragen uit het boek, heb ik inzicht gekregen in mijn eetpatroon. Hierdoor lukt het om zoet bewust te eten. Ik voel me beter. Mira vertelde me dat ups en downs erbij horen en dat ik op de goede weg zit. Dat geeft me een goed gevoel. Ik ben heel dankbaar voor het kunnen veranderen van mijn zoete ontbijt naar een ontbijt waarop ik langer kan teren. Het alleen doorwerken van het boek en traject vond ik erg lastig. In een groepje met cursisten zou mij waarschijnlijk meer steun bieden. Ik vond Mira toegankelijk en makkelijk om mee te praten. In onze gesprekken ging Mira diep genoeg in op mijn situatie om bewust te worden wat ik kan veranderen. Ze vertelde ook dat ze zelf ook worstelt met suiker, en dat is voor mij fijn om te horen: ook de specialist is niet perfect. 🙂 Ik zou de cursus aanraden aan meer mensen die worstelen met suiker en die er klaar voor zijn om ook daadwerkelijk stappen te nemen om te veranderen.

  Caroliene - Swalmen
 • Toen ik bij Mira kwam was ik heel moe, had ik weinig energie en voelde ik me te zwaar. Sinds ik bij haar aan de slag ben gegaan met gewoonten aanpassen, ben ik vaker en langer gaan wandelen met de hond, ga ik vroeger naar bed en ben ik inmiddels 15 kilo afgevallen. Als mijn weekprogramma te vol wordt, verzet ik afspraken of plan ik mijn tijd anders in. Hierdoor voel ik me nu fitter, energieker en heb ik meer innerlijke rust gekregen. Door tips die ik kreeg van Mira, ben ik aan het denken gezet. Ze heeft me gemotiveerd gekregen om met mijn voeding aan de slag te gaan, waardoor ik nu lekkerder in mijn vel zit. Op tijd naar bed gaan blijft een lastig punt, maar omdat de andere dingen die ik veranderd heb in mijn dagelijks leven zo goed vol te houden zijn, heb ik er vertrouwen in dat ook dit goed komt.

  Els - Herten
 • Ik werk in de nacht en ben net moeder geworden, dus wilde graag een eetschema die ik zou kunnen volgen. Die kreeg ik ook, maar ik kreeg ook veel vrijheid in hoe ik deze moest toepassen. Dat vond ik best lastig, maar ik ben erdoor wel meer volkoren producten (pasta, brood en rijst bijvoorbeeld) gaan eten en ben chips gaan vervangen voor ongezouten nootjes. Ook eet ik meer fruit. Ik heb nu veel meer energie en daar ben ik heel blij mee.

  M. - Deventer
 • Mijn beginsituatie was vooral slecht slapen en daardoor onregelmatig en te veel eten. Daardoor had ik het gevoel dat ik in een cirkel zat die ik niet kon doorbreken. Sinds ik het traject van 12 weken bij Maatje Mira volg, slaap ik beter en heb ik meer rustmomenten waardoor ik ook meer geniet van de dag en daar ben ik zeer dankbaar voor. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn valkuilen door de verhelderende gesprekjes bij Mira. Voor mij was het een hele fijne ervaring

  C. - Herten
 • Ik ben een emotie eter en greep snel naar de makkelijke zoete dingen. Ik heb ook diverse diëten geprobeerd maar die mislukte waardoor ik in een negatieve gedacht en eet spiraal terecht kwam. Ik ben Mira erg dankbaar voor alle positieve motivatie en handvatten die zij mij heeft gegeven waardoor ik mijn relatie met voeding heb veranderd. De kilo's zijn er nog niet af maar dit gaat zeker lukken.

  Lisa - Dordrecht
 • Door toeval ben ik gezellig mee gaan wandelen op een zondagochtend. Het was een fijne tocht. Tijdens het wandelen en in de periode erna ben ik bewust gaan denken, of ik hiermee iets verder kon. Diëten e.d. waren niets voor mij. In Gesprek met Mira kon ik vertellen over mijn levensstijl, en waarom het in mijn vel zitten , niet zo fijn was op dat moment. Tijdens het bekijken van mijn levensstijl en het eetpatroon, en het aanpassen hiervan merkte ik al gauw verandering. De kilo’s vliegen er nog niet af, maar het gevoel is daarentegen een stuk beter geworden. Nu neem ik ik ook eens tijd voor mijzelf.

  Annemiek - Roermond
 • Ik heb de afgelopen 2 maanden als erg fijn ervaren. Het heeft echt iets opgeleverd: ik voel me niet meer dik. Met weinig veranderingen in mijn voeding, heb ik heel veel kunnen bereiken. Gezond eten is niet vies! En je moet jezelf af en toe iets permitteren om het vol te houden. Deze manier van eten is je hele leven vol te houden.

  Lilian - Herten
 • Ik heb Mira gevonden via Facebook, mijn belangstelling werd vooral getrokken vanwege het feit dat ze met groepjes wandelde. Uiteindelijk heb ik dat niet met haar gedaan, maar ik heb prettige gesprekken met haar gehad. Tijdens deze gesprekken werd mij duidelijk hoe ik op een andere manier kon proberen de fameuze knop om te zetten. Ik heb er vertrouwen in dat ik met de tools die Mira mij heeft geleerd vooruit kan.

  V. - Herten